Bogoljub Karić: Kako se obogatio

General

Kada razgovarate s bogatim pojedincem, jedna od najintrigantnijih stvari za saznanje je kako su tačno skupili svoje bogatstvo. Gde su počeli? Evo osvrta na način nakoji se čuvenibiznismen Bogoljub Karić obogatio.

Prema Kariću, trenutno uspešan preduzetnik i političar je prvo okusio slavu ostvarivanja profita kao mladić. Karić je rekao da je prošao pored otpada u rodnom gradu Peći i primetio da se nekoliko starih amortizera raspadalo. Video je da je deo amortizera sličan šipki i brzo odlučio kako da poboljša proizvod. Jednom kada je shvatio magičnu formulu i izvršio je, video je ogromne profite.

Dobit je bez sumnje bila šok Karićevom sistemu s obzirom na to da je odrastao u izuzetno siromašnoj porodici. Bilo je dosta ručnog rada okolo. Međutim, radna etika koju je Karić naučio u mladosti koja ga je pokretala i njegova braća započeli su svoj prvi posao u maloj garaži. Tada su radili 16 sati dnevno. Prema Kariću, oni i dalje rade tako.

Zahvaljujući svojoj strasti za radom u kombinaciji sa svojim poslovnim veštinama, nije ni čudo da je Karić tako uspešan. Savladao je umeće ulaganja u moderne tehnologije i institucije, kao i na poslovanje i rastuće kompanije koje su promenile izgled Srbije.

Međutim, ono što vlasnika preduzeća vrednog više milijardi dolara najviše ističe danas, najizraženija vrsta protivljenja koja ga je mogla nadvladati u svojim ranijim godinama, ali nije. Kada je ulazio u poslovni svet, komunizam je bio u svom punom zamahu u njegovom delu sveta, posebno u Jugoslaviji. Međutim, Karić shvata moć kapitalističkog pristupa, pa je napredovao u tom pravcu i to je taj pritisak koji i dalje plaća dividende njemu i mnogim drugima u Istočnoj Evropi.

Written by admin